Δεκ 23

ΕΥΧΕΣ

Ευχετήρια κάρτα

Δεκ 11

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

2.ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

 

Νοε 20

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΔΕΑΥ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι και κατά τη διάρκεια αναστολής λειτουργίας των σχολείων η ΕΔΕΑΥ συνεχίζει το υποστηρικτικό της έργο μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ή τηλεδιάσκεψης, τόσο για τους μαθητές που έχει ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης όσο και για όποιον άλλο/η μαθητή /τρια προκύψει ανάγκη.

Η οποιαδήποτε επικοινωνία γίνεται μετά από συνεννόηση με τη διεύθυνση του σχολείου.

Νοε 12

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

imagesΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ + ΟΔΗΓΙΕΣ

ΚΟΜΟΤΗΝΗ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Δες, μάθε, ανακύκλωσε, δώρισε, κέρδισε!

followgreen.gr/komotini

Νοε 12

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

σύμφωνα με τη γνώμη  για αναστολή λειτουργίας τμήματος/τμημάτων σχολικής μονάδας λόγω κρούσματος covid-19 της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής  ενότητας Ροδόπης, με ημερομηνία 03/11/2020 και την απόφαση της Δ/νσης ΠΕ Ροδόπης με αρ πρ.Φ.2.4/4257/3-11-2020 , με θέμα ?Αναστολή λειτουργίας6ου ΔΣ Κομοτηνής της Δ/νσης ΠΕ Ροδόπης λόγω κρούσματος COVID-19 σε μαθητές/τριες του σχολείου? ,αναστέλλεται  η λειτουργία όλης της σχολικής μονάδος από Δευτέρα 2/11/2020 έως και 15/11/2020, λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε μαθητές..

Τα μαθήματα των τμημάτων θα γίνονται από αύριο μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας webex και σύμφωνα με το πρόγραμμα που σας αποστέλλεται.

Παρακαλούμε θερμά να μην επιβαρύνετε το τηλεφωνικό κέντρο του σχολείου ή τους εκπαιδευτικούς με αδιάκριτα τηλεφωνήματα ως προς την ταυτότητα των κρουσμάτων, την οποία το σχολείο, τουλάχιστον, θα διαφυλάξει.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι το σχολείο , σε συνεργασία με τη Διεύθυνση ΠΕ Ροδόπης, τη Διεύθυνση Υγείας και τον Δήμο Κομοτηνής, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών.

Νοε 01

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

σύμφωνα με τη γνώμη  για αναστολή λειτουργίας τμήματος/τμημάτων σχολικής μονάδας λόγω κρούσματος covid-19 της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής  ενότητας Ροδόπης, με ημερομηνία 01/11/2020 και την απόφαση της Δ/νσης ΠΕ Ροδόπης με αρ πρ. 4236/1-11-2020, με θέμα ?Αναστολή λειτουργίας των τμημάτων ΣΤ?2 και ΣΤ?3 του 6ου ΔΣ Κομοτηνής λόγω κρούσματος COVID-19 σε μαθήτρια/ή του σχολείου? ,αναστέλλεται η λειτουργία των τμημάτων Στ2 και Στ3 από Δευτέρα 2/11/2020 έως και 8/11/2020, λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος covid-19 σχετιζόμενου με το τμήμα.

Τα μαθήματα των τμημάτων θα γίνονται από αύριο μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας webex και σύμφωνα με το πρόγραμμα που σας αποστέλλεται.

Παρακαλούμε θερμά να μην επιβαρύνετε το τηλεφωνικό κέντρο του σχολείου ή τους εκπαιδευτικούς με αδιάκριτα τηλεφωνήματα ως προς την ταυτότητα του κρούσματος, την οποία το σχολείο, τουλάχιστον, θα διαφυλάξει.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι το σχολείο , σε συνεργασία με τη Διεύθυνση ΠΕ Ροδόπης, τη Διεύθυνση Υγείας και τον Δήμο Κομοτηνής, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών.

Οκτ 28

Ανακοίνωση

Σας ενημερώνουμε, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στην πόλη μας, τα περιστατικά covid που αφορούν το σχολείο μας, ύποπτα και επιβεβαιωμένα, αξιολογούνται και λαμβάνονται οι αποφάσεις και όλα τα μέτρα, όπως προβλέπεται στο πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ  σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς.

Οκτ 07

ΟΔΗΓΙΕΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ COVID

Οδηγίες για Γονείς

Οκτ 02

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Α ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΣΔ

Παροχή προσωπικών λογαριασμών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στους μαθητές των Νηπιαγωγείων και της Α

Σεπ 10

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ

Φέτος λειτουργούμε με ιδιαίτερες συνθήκες. Η χρήση μη ιατρικής (ή ιατρικής/χειρουργικής) μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Οι μαθητές έρχονται στο σχολείο υποχρεωτικά με μάσκα.

Από την υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας εξαιρούνται οι ακόλουθες κατηγορίες μαθητών, οι οποίοι προσέρχονται κανονικά στο σχολείο, αφού προσκομίσουν τα απαραίτητα σχετικά δικαιολογητικά: α) μαθητές με γνωσιακή, αναπτυξιακή, ψυχική διαταραχή ή διαταραχή συμπεριφοράς, β) μαθητές με σοβαρό νευρολογικό ή μυϊκό ή άλλο νόσημα που τους εμποδίζει να χειριστούν τη μάσκα τους.

Η χρήση της χειρουργικής μάσκας έναντι της απλής υφασμάτινης μπορεί να προκριθεί από τους γονείς κατ? επιλογήν τους ή τον θεράποντα ιατρό για παιδιά με υποκείμενα νοσήματα, όπως ενδεικτικά περιγράφονται στον παρακάτω πίνακα: α) Μαθητές με προηγούμενο ιστορικό σοβαρής ανοσοκαταστολής (χημειοθεραπεία, μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων ή συμπαγούς οργάνου), β) Μαθητές με ινοκυστική νόσο, ) Μαθητές που λαμβάνουν βιολογικούς παράγοντες, όπως είναι τα παιδιά με ρευματολογικά νοσήματα ή φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, δ) Μαθητές με μεσογειακή αναιμία, ε) Μαθητές με σακχαρώδη διαβήτη.

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική στις ακόλουθες περιπτώσεις: α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων, β) στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως ενδεικτικά κατά την προσέλευση και αποχώρηση από τη σχολική μονάδα, καθώς και στην περίπτωση συνωστισμού σε κυλικεία εξωτερικού χώρου, γ) στα μέσα μεταφοράς μαθητών. Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του φαγητού και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής/ άθλησης.

Σε περίπτωση που μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και λαμβάνει απουσία, ενώ, εφόσον είναι ανήλικος, παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους γονείς/κηδεμόνες του. Ο ειδικός χώρος ορίζεται με απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων, υπό την εποπτεία του Διευθυντή της σχολικής μονάδας. Κατά την άφιξη των γονέων/κηδεμόνων, επισημαίνονται η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας.

https://www.minedu.gov.gr/news/46263-09-09-20-mathainoumeasfaleis-enimerotiki-kampania-tou-ypourgeiou-paideias-kai-thriskevmaton-gia-tin-asfali-enarksi-tis-neas-sxolikis-kai-akadimaikis-xronias

Παλαιότερα άρθρα «