Οκτ 01

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Στο πλαίσιο του Σχολικού Δικτύου Εκπαίδευσης και Υποστήριξης (ΣΔΕΥ) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, θα παρευρίσκονται στο σχολείο μας κάθε Τετάρτη και ώρα 8.30-12.30 ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός, για την υποστήριξη των μαθητών, όταν εμφανίζουν δυσκολίες μάθησης ή συμπεριφοράς ή ένταξης στο σχολικό περιβάλλον, μέσω παρατήρησης και αξιολόγησης όπου κρίνεται αναγκαίο.

Οκτ 01

Βραβείο ποιότητας e-Twinning

Οι μαθητές του τμήματος Ένταξης μαζί με την εκπαιδευτικό τους την κ. Αϊσέ κέρδισαν το βραβείο ποιότητας e-Twinning  στα πλαίσια της εργασίας ¨Ελλάδα, μια φανταστικά υπέροχη χώρα!». Οι μαθητές σύστησαν την πόλη μας, αλλά και γνώρισαν άλλες πόλεις της Ελλάδας μέσα από επιτραπέζια παιχνίδια που έφτιαξαν και αντάλλαξαν, μέσα από ευχετήριες κάρτες,  ποιήματα . Συνεργάστηκαν με πολύ κέφι και μεράκι και τα κατάφεραν. Συγχαρητήρια σε όλους!

eTwinning

Σεπ 06

Αγιασμός

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 6ο Δημοτικό Σχολείο θα γίνει την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στις 9.00.

Ιουν 28

«Ελλάδα, μια φανταστικά υπέροχη χώρα!» Πρόγραμμα e-Twinning

Το τμήμα ένταξης του σχολέιου μας ,με υπέυθυνη την εκεπαιδευτικό κυρία Αϊσέ, ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα e-Twinning με τίτλο «Ελλάδα, μια φανατστικά υπέροχη χώρα!» Στα πλάισια τπυ προγράμματος είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πολη μας καλύτερα αλλά και να τη γνωρίσουνς σε μαθητές τμημάτων ένταξηςάλλων πόλεων. Να γνωρίσουν με τη σειρά τους άλλες πόλεις της Ελλάδας, να ταξιδέψουν νοερά, να δημιουργήσουν ,να εκφραστούν, να συνεργαστούν.Μπράβο σε όλους!!

Μάι 31

Ψηφιακό πλανητάριο

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέών και Κηδεμόνων φιλοξενήσαμε στην αυλή του σχολείου το φορητό ψηφιακό πλανητάριο Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τον ήλιο με το τηλεσκόπιο αλλά και να παρακολουθήσουν στον σταθερό θόλο του πλανητάριου μια  εντυπωσιακή ψηφιακή  παράσταση.

P1020258

Μάι 23

Κυκλοφοριακή Αγωγή

Μετά από πρόσκλησή μας , την Τρίτη 22 Μίου, η Τροχαία Κομοτηνής παραβρέθηκε στο σχολείο μας. Ενημέρωσε τους μαθητές των Γ και Δ τάξεων σε θέματα σχετικά με τη σωστή συμπεριφορά τους σαν πεζοί, επιβάτες αλλά και οδηγοί.P1020255

Μάι 18

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Από την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση του εκπαιδευτικού της Πληροφορικής κ. Λογγίνου Λυρόπουλου του σχολείου μας. Τον ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση και για τους προβληματισμούς που μας έθεσε.

Μπορείτε να κατεβάσετε την παρουσίαση σε μορφή pdf, πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο (6ο Δ.Σ. Κομοτηνής) 2018

Μάι 10

Δράσεις με θέμα την άθληση και τη διατροφή.

P1020180P1020217P1020201P1020197P1020216P1020217P1020171P1020183Δραστηριότητες με θέμα την άθληση και τη διατροφή είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές του σχολείου μας. Έκαναν ποδηλασία, παρακολούθησαν μια παρουσίαση γα τη διατροφή, χόρεψαν zumba, έτρεξαν σκυταλοδρομία με νικητή όποια ομάδα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους από υγιεινές τροφές, γνώρισαν την ομάδα Volley ΑΕ Κομοτηνής, έπαιξαν βόλει. Ευχαριστούμε τον ποδηλατικό σύλλογο Θράκα Ιππέα, την ομάδα βόλεϊ ΑΕΚομοτηνής, τον γυμναστή κ., Πολυτσάκη με την ομάδα του και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για τις όμορφες δράσεις.

Μάι 04

Εγγραφή μαθητών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα για τη σχολική χρονιά 2018-2019

Οι μαθητές εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης -δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους (δίνεται από το  σχολείο).

Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της δεύτερης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15.00), εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων.

Οι μαθητές του Ολοήμερου Προγράμματος δύνανται να εγγραφούν και στην Πρωινή Ζώνη Ολοημέρου (7-7.15 υποδοχή, 7.15-8.00 ώρα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων), εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός αιτήσεων

Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα εγγράφονται:

  • Μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση εργασίας του φορέα εργασίας τους ή την κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής στο Ολοήμερο δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα ή κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα κι αν δεν έχει εξοφληθεί.
  • Οι μαθητές των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες(πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές, πολίτες τρίτων χωρών κλπ).
  • Προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων το αργότερο έως τις 12 Ιουνίου.

Απρ 26

Εγγραφές μαθητών στην Α τάξη για το σχολικό έτος 2018-2019

Κατά τη σχολική χρονιά 2018-2019 στην Α τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2012 έως 31-12-2012.

Δικαιολογητικά εγγραφής

  • Βεβαίωση φοίτησης του Νηπιαγωγείου.
  • Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας ή άλλου στοιχείου που να αποδεικνύεται ότι έγιναν τα τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  • Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή.( Δίνεται από το σχολείο και συμπληρώνεται από τον παιδίατρο).
  • Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή, Στο αποδεικτικό στοιχείο να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του πατέρα ή της μητέρα ή του κηδεμόνα και όχι άλλου συγγενικού προσώπου.
  • Αίτηση γονέα με τα απαραίτητα στοιχεία.
  • Υπεύθυνη δήλωση αποχώρησης.

Το πιστοποιητικό γέννησης αναζητείται από το σχολείο μέσω του πληροφοριακού συστήματος myschool.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται από τις 2 Μαΐου έως τις 18 Μαΐου.

Παλαιότερα άρθρα «