«

»

Μαρ 04

1η Θέση του Σχολείου μας στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής!!!

20150228_114146
Την πρώτη θέση στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με θέμα «We do Scratching – η δική μου πόλη» για μαθητές δημοτικού, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο του 7ου Πανελλήνιου σχετικού Διαγωνισμού, με θέμα «Η δική μου πόλη», κατέλαβε η ομάδα «Robokom» του σχολείου μας!!

Την ομάδα απάρτιζαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης Αναστάσιος Βαβατσικλής, Κωνσταντίνος Γεωργακούδης, Κωνσταντίνος Κελεσίδης, Βασίλης Οικονόμου, Χρήστος Τζανίδης, Πέτρος Χονδρός με υπεύθυνο τον 20150228_111130καθηγητή πληροφορικής Φώτη Θεοχαρόπουλο, τη σημαντική βοήθεια της καθηγήτριας πληροφορικής του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής κας Δανάης Παντελίδου, τη συμβολή του εικαστικού του σχολείου μας κου Μιχαηλίδη Γκίβι και της δασκάλας της Ε” ταξης κας Ανδρονίκης Παντελίδου .
Το concept της εργασίας της ομάδας βασίστηκε στη διαπίστωση ότι η Κομοτηνή είναι φιλική και προσβάσιμη για τα ΑμεΑ πόλη και η παρουσίαση αφορούσε έναν ανελκυστήρα για άτομα με κινητικά προβλήματα.
Έτσι, οι  «Robokom», θα εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια ΑΜ-Θ στην τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού στην Αθήνα, στα τέλη Μαρτίου.
Τον διαγωνισμό, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, διοργάνωσαν η Περιφερειακή Διεύθυνση 20150228_111543Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονία και Θράκης, ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας, το Γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Θράκης, το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, και το ΚεΠληΝεΤ Έβρου. Ο πανελλήνιος διαγωνισμός διοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas, με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της COSMOTE.
Η όλη διοργάνωση στοχεύει στο να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά και δασκάλους να αναπτύξουν το ταλέντο τους, τη φαντασία τους, και τις επιστημονικές τους δεξιότητες και να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο, η οποία θα  προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού («H δική μου πόλη»).
Απώτερος, δε, σκοπός της, είναι η διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science ? Technology ? Engineering ? Mathematics), και η ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης στην Ελλάδα.